Pohár rozhlasu

V minulých dnech se naše škola zúčastnila atletických závodů – již tradiční každoroční soutěže, 51. ročníku Poháru rozhlasu. Závody se konaly na novém velmi pěkném stadionu v Roztokách. Soutěží se ve čtyřech kategoriích – mladší žáci a žákyně (6 – 7. ročník) a starší žáci a žákyně (8. – 9. ročník). Družstva jsou maximálně desetičlenná a závodí se ve skoku vysokém a dalekém, hodu míčkem nebo vrhu koulí, běhu na 60 m a dlouhých bězích a závěrečných štafetách 4 x 60 m.

Ve čtvrtek 9. 5. nás reprezentovalo družstvo mladších žákyň a vedlo si opravdu skvěle. Celkově obsadila děvčata 3. místo z jedenácti zúčastněných škol. Dívky získaly i individuální medailová a přední umístění. Ve skoku vysokém vybojovala Andrea bronz (134 cm), čtvrté a páté místo obsadila Dominika s Kájou. Nikita byla bramborová v hodu míčkem, zlato si v běhu na 600 m s velkým přehledem vybojovala Katka a Terezka k tomu přidala krásné páté místo. Skvěle běžely obě štafety, které obsadily třetí a čtvrté místo.

V úterý 14. 5. závodili starší hoši. Přes nepřízeň počasí byli skvělí a každý z nich se přičinil o úžasné 2. místo v družstvech. Zlato k tomu přidal Tomáš H. ve skoku vysokém (170 cm) a skoku dalekém (550 cm), stříbro získal Tomáš D. v běhu na 60 m (7,3 s) a štafeta (Simon, Lukáš, Tomáš a Tomáš) byla zlatá výkonem 30,1 s. Díky i dalším kvalitním výkonům nám konečný součet bodů vynesl to krásné stříbro.

Ráda bych poděkovala i trenérům atletického klubu Roztoky, ve kterém se někteří kluci připravují. Oba výsledky jsou skvělé a dělají dobré jméno naší škole. Škoda, že ještě nemáme vlastní tělocvičnu a zrekonstruované atletické hřiště, jistě by podobných výsledků bylo mnohem víc. Jak je vidět, šikovných dětí tu máme dost.

Miloslava Šestáková