ŠvP Růžená 14. 5.

Osazenstvo ŠvP Růžená dnes bylo rozděleno do tří skupin s různým programem. Každá skupina proto posílá vlastní zprávu:

 

Venku dnes celý den střídavě svítilo sluníčko, pršelo a sněžilo. Dopoledne jsme strávili v učebnách. K obědu byly buchtičky se šodó, všichni si pochutnali. Odpoledne pokračoval program Madagaskaru. Děti v lese hrály hru Pyramida a stavěly domečky z přírodnin. Potom už pod střechou, v jídelně,  bojovaly proti Fosům. Ukořistily od nich maso a vodu. K večeři byla čína a rýže. Po večeři všechny děti, které potřebují, dostaly k ložnímu prádlu navíc deku nebo spacák. Všem je nám tu i přes proměnlivost počasí skvěle. Učitelky prvňáčků vzkazují: I když jsme tu na Madagaskaru a počasí je jako na Severním pólu, prvňáčci vše zvládají a užívají si.

Ing. BcA. Jana Doležalová za I. A, I. B a III. B

 

Dnešní den si s námi počasí pohrálo. Dokonce i sníh chvílemi padal. Dopoledne se některé třídy učily a některé si užívaly programu s vychovateli. Po obědě vyrazila II. C a III. A na slibovaný výlet na zámek Orlík. Některé děti byly docela překvapeny, když dostaly obří papuče a zjistily, že si je mají obout jen na boty. Bystře se zuly do ponožek a šup do papučí. Při čekání na parník jsme si všichni společně zazpívali. A  za stálého střídání deště, sněhu a sluníčka jsem si prohlédli Orlík z vodní hladiny.

Jana Truhlářová za II. C a III. A

 

Sedmá třída se dnes dopoledne vydala na výlet do sportovního areálu Monínec, kde děti téměř 2 hodiny jezdily po tubingové dráze na pneumatikách. Měli jsme štěstí, že sluníčko svítilo celou dobu a moc jsme si to užili. Cestou do tábora jsme zastavili na krátký nákup a vrátili jsme se přímo na oběd. Po poledním klidu byly děti s vychovatelem v lese, kde s přestávkou na svačinu hrály různé hry. Po večeři všichni dostali další deky pro případ chladné noci a poté v jídelně hráli pantomimu a jiné hry. Všichni jsou zdraví a v pohodě.

Mgr. Ivana Lédlová za VII. B

 

Ve fotogalerii najdete snímky z dnešního dne.