DOBROVOLNÁ OSOBNÍ PŘÍTOMNOST ŽÁKŮ 1. STUPNĚ VE ŠKOLE OD 25. 5. 2020

Vážení zákonní zástupci,

děkujeme Vám i Vašim dětem za spolupráci v současné nelehké době.

Na základě rozhodnutí MŠMT bude od 25. 5. 2020 umožněna dobrovolná osobní přítomnost žáků 1. stupně ve škole. Škola bude otevřena pravděpodobně od 8 h do 16 h. Přesné časy budou upřesněny v závislosti na počtu skupin žáků. Příchody a odchody jednotlivých skupin žáků se mohou lišit.

Přihlášení dítěte bude možné do 18. 5. 2020 do 12 h. Pozdější přihlášení možné nebude. Povinnou součástí přihlášení dítěte k dobrovolné osobní přítomnosti ve škole je sdělení, zda se dítě zúčastní jen dopoledních, nebo i odpoledních aktivit.

Z přihlášených žáků budou vytvořeny skupiny o 8 žácích (rozmístění lavic v učebnách odpovídá souboru hygienických a provozních podmínek stanovených manuálem MŠMT v podmínkách naší školy). Do jedné skupiny mohou být zařazeni žáci více ročníků 1. stupně. Složení skupin žáků bude neměnné, skupině bude přiřazen pedagogický zaměstnanec (nemusí to být vyučující ani třídní učitel Vašeho dítěte).

Dosud prováděná distanční výuka bude pokračovat i nadále.

Ve škole i v celém jejím areálu bude nutné dodržovat následující obecná pravidla chování stanovená krizovými opatřeními
– při cestě do školy, ze školy, ve škole i v celém jejím areálu je nutné zakrytí úst a nosu ochrannými prostředky (rouška, ústenka, šátek, šál)
– vstup do školy a pohyb po škole pouze v doprovodu pověřeného pedagogického pracovníka (vstup doprovázejících osob není umožněn)
– dodržení odstupu 2 m po celou dobu pobytu ve škole
– žák bude po celou dobu v přidělené skupině, jejíž složení není možné měnit
– kontakty mezi skupinami nejsou povoleny
– ve třídách je pevně dané rozmístění lavic, které není možné měnit
– každý žák bude mít ve třídě své vyhrazené místo, na kterém je povinen se zdržovat
– žák bude mít s sebou 2 roušky (ústenky, šátky, šály) na dopoledne a 2 roušky (ústenky, šátky, šály) na odpoledne a sáček na uložení roušek (ústenek, šátků, šál)
– žák bude mít roušku apod. nasazenou po celou dobu přítomnosti ve škole (s výjimkou jídla a pití)
– žák se bude pohybovat pouze ve vymezeném prostoru
– žák je povinen dodržovat i další hygienická pravidla (přezutí, mytí a dezinfekce rukou)
– výuka tělesné výchovy není možná
– aktivity (včetně vycházek) mimo areál školy nejsou možné
– při nedodržení výše uvedených pravidel žákem budete o této skutečnosti informováni a žák bude z osobní přítomnosti ve škole vyřazen

Školní stravování bude možné zajistit vydáváním teplých obědů nebo studených obědových balíčků. Jeho forma bude zvolena podle počtu přihlášených žáků.

Podmínkou zařazení do vzdělávacích aktivit ve škole je pravdivé vyplnění čestného prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění a seznámení s rizikovými faktory.

Čestné prohlášení bude muset žák přinést vytištěné a podepsané zákonnými zástupci první den dobrovolné docházky do školy. Bez něj nebude do školy vpuštěn. Formulář čestného prohlášení najdete zde.

V případě nepřítomnosti přihlášeného žáka je zákonný zástupce povinen jej omluvit neprodleně, nejpozději však do 3 dnů, přidělenému pedagogickému pracovníkovi prostřednictvím Komens v Bakalářích.

Po skončení vzdělávacích aktivit může dítě odcházet ze školy samo, v doprovodu zákonného zástupce nebo zmocněné osoby. Pro tyto účely je potřeba vyplnit nové zmocnění k vyzvedávání. Vyplněné zmocnění přinese žák první den dobrovolné docházky do školy. Formulář obdrží zákonní zástupci přijatých žáků před nástupem do školy (do 25. 5. 2020).

Pro případ přihlášení většího počtu žáků, než bude škola schopna přijmout, budou mít přednost mladší žáci před staršími.

Bude-li dítě vykazovat příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID-19 (zvýšená teplota, kašel, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest), nesmí do školy vstoupit. Pokud se tyto příznaky projeví v průběhu jeho pobytu ve škole, bude umístěno do samostatné místnosti a budete vyzvání k jeho okamžitému vyzvednutí.

Žákům může být při vstupu do školy i během pobytu v ní měřena teplota bezkontaktním teploměrem.

Věříme, že pečlivě zvážíte nabízenou možnost a rozhodnete se ve prospěch Vašich dětí i Vás. Stále jsme připraveni Vám pomoci, ať už se rozhodnete jakkoliv.

S pozdravem
Pavlína Ben Saidová, ředitelka školy