Říjen v 4. oddělení školní družiny

Věděli byste, jaký významný den je 5. 10.? My jsme to do letošního roku také nevěděli, ale letos jsme si ho užili – je to Den smíchu! Snažili jsme se jeden druhého rozesmát nebo aspoň pobavit vtipy, děti si daly duel, kdo udrží déle kamenný výraz při různých legráckách a pak jsme se vyřádili ve tvoření různých smajlíků, jak můžete vidět na fotografii.

Říjen byl pořád ještě vstřícný různým procházkám do okolí, většinou jsme vyrazili na Hajnici a okolí. Po cestě jsme hráli hry a soutěže, sbírali materiál na družinový herbář, který jsme už částečně zpracovali (viz foto). Udělali jsme si také „semínkovou vycházku“ – děti hledaly různé typy semen a plodů, povídali jsme si o různých strategiích rozmnožování rostlin – nejvíc je zaujal kuklík 🙂

A ovšem – oblíbenou zábavou bylo stavění domečků pro zvířátka ve skupinkách. Poté si děti procvičily své rétorické schopnosti – měly svou stavbu ostatním co nejlépe představit. A většinou  byly opravdu velice výmluvné a vynalézavé… A na jedné z posledních vycházek – než nás Covid vyhnal ze školy – jsme domečky zabydleli zvířátky z přírodnin. Jak se dětem povedly, můžete obdivovat na další fotografii.

Další příležitostí k projevení stavitelských schopností bylo stavění výběhu pro naši družinovou kamarádku Emilku (což je ochočený gekončík). Tato stavba vykazovala také vysokou architektonickou úroveň :-)))

Snad se situace vyvine k lepšímu, abychom se s dětmi setkali zase co nejdříve a mohli spolu podnikat další aktivity venku i uvnitř!

Jana Ryklová