Přihlášky na střední školy

Termín pro podávání přihlášek na obory vzdělání bez talentové zkoušky je do 1. března 2021.

Všem žákům 9. ročníku i těm žákům 5. a 7. ročníku, kteří se budou hlásit na víceletá gymnázia, ve škole vytiskneme 2 přihlášky. 

Pro vyzvednutí přihlášky si, prosím, předem domluvte termín s ředitelkou školy v týdnu od 1. 2. 2021. 

Na přihlášku je potřeba doplnit název a adresu školy, na kterou se žák bude hlásit, kód a název oboru vzdělávání, popřípadě zaměření ŠVP školy. Takto se na přihlášku vyplňují dvě školy.

Ředitelka školy potvrdí pouze vyplněnou přihlášku. Pro urychlení a úsporu času si proto, prosím, na domluvený termín přineste i všechny potřebné údaje o středních školách k vyplnění. Údaje vyplníte na místě a přihlášku bude možné ihned potvrdit. Jinak si budete muset domluvit druhý termín schůzky, na který přinesete vyplněnou přihlášku k potvrzení.

Na přihlášku se dále vyplňuje datum narození zákonného zástupce, uvedeného na přihlášce, podpis tohoto zákonného zástupce a podpis uchazeče, popř. potvrzení o zdravotní způsobilosti, pokud je škola vyžaduje. Tyto údaje můžete doplnit dodatečně, rozhodně na ně ale nezapomeňte, bez nich by byla přihláška neplatná.

Podrobné informace o podávání přihlášek na střední školy najdete na webu CERMATu:

https://prijimacky.cermat.cz/menu/jednotna-prijimaci-zkouska/prihlasky-na-ss

Návod na vyplnění přihlášky najdete zde:

https://prijimacky.cermat.cz/menu/jednotna-prijimaci-zkouska/prihlasky-na-ss/navod-pro-vyplneni-prihlasky-na-ss

Žáci 9. ročníku obdrží zároveň s přihláškami i Zápisový lístek, který žák odevzdá na střední školu, na kterou byl přijat a na kterou nastoupí. Zápisový lístek lze uplatnit pouze jednou. 

Žáci 5. a 7. ročníku obdrží Zápisový lístek až v případě přijetí na víceleté gymnázium.