Halloween v předstihu

Oslava duchů, kostlivců a strašidel všeho druhu je u nás čím dál tím víc oblíbená. Tradice pochází už z keltských dob. Děti si ji užívají hlavně převleky, tajemnem a strašidelnými úkoly.

Pro žáky třídy III. A byla přichystána stezka odvahy, kterou si v úterý večer 26. 10. prošli společně s rodiči.  Na strašidelných zastávkách musely děti nejprve splnit školní úkoly. Takže se strašidly hrály matematické domino, přiřazovaly násobilkové pavoučky do pavučiny nebo si musely přečíst popis strašidla a najít jeho obrázek. Ale lákavější pro ně jistě bylo splnění strašidelných úkolů odvahy. A že se v některých případech polekaly i maminky, bylo jistě zábavné pro všechny. Když zrovna luštíte halloweenskou tajenku a vedle vás přistane „kus uříznuté nohy“ :-), není se čemu divit. A nebo míjíte kohosi sedícího na lavičce, který z ničeho nic bafne. Přes pavouky, hřbitůvek až ke kostlivci v rakvi, to už opravdu chce notnou dávku odvahy.

S organizací velmi výrazně pomohli starší žáci, kteří nalíčeni a oblečeni ve strašidelných kostýmech zajistili stanoviště. Patří jim veliké díky. Snad si také akci užili. Protože moc nebyli k poznání, nebudeme děkovat jmenovitě. Nejvíce „strašidýlek“ bylo z pátých, ale i ze šestých, sedmých a osmých tříd. Byli jste úžasní, a protože se celá akce povedla, mohla by z takovéhoto propojení 1. a 2. stupně vzniknout hezká tradice.

Třeťáci si ještě užili přespání v polyfunkčním domě a někteří dokonce o prázdninové středě vyrazili společně na procházku do Švestkovny v Úholičkách.

Jana Truhlářová – třídní učitelka  III. A