Jaro ve 4. oddělení školní družiny

Slunečné jaro si v družině užíváme hlavně na procházkách a průzkumech v okolí. Tam se dá dělat věcí! Šplhat na vyhlídku, stavět si lesní obydlí, hrát oblíbenou „bombu“, hraničáře, pohrát si s malými králíčky – to byl hit letošního jara  🙂

Když nám počasí nepřeje, také trochu vyrábíme – třeba maminkám přáníčko. Pokusili jsme se také dát starým dřevěným ramínkům na oblečení druhou šanci – každý ho pomaloval a přizdobil podle svého vkusu.

Jeden den v týdnu jsme zavedli čtenářskou chvilku – kdo chtěl, přinesl si svou knihu, udělal si pohodlí a v klidovém čase po obědě si četl.

Květen je pro nás indiánský měsíc – vyprávěli jsme si o Indiánech, tvořili spolu indiánské písmo, každý si podle svých vlastností zkusil vymyslet indiánské jméno – takže tu máme např. Bystrého kapra, Normální kuře, Rychlého králíka apod.

Pro náš „Kmen bystrých orlů“ jsme vytvořili vlastní totem, šifrovali si navzájem úkoly naším písmem, vyráběli krásné čelenky a zdobili je různobarevným peřím, kde každá barva znamená nějakou specifickou vlastnost – každý podle toho, jak sám sebe vnímá. Měsíc zakončíme indiánským pětibojem.

Jana Ryklová