S VI. C do pražské ZOO

Návštěvu ZOO jsme si v úterý 21. 6. užili. Cesta autobusem, přívozem a zase autobusem utekla. U hlavního vchodu nás překvapily davy školních výprav, tak jsme chytře zahradu obešli a dostali se prázdným dolním vchodem.

Propojili jsme zeměpis s přírodopisem, děti ve škole vytvořily mapu podnebných pásů světa a v zoologické zahradě měly ve 4 týmech najít a vyfotit zvířata všech podnebných pásem. Fotky odešlou e-mailem a výsledek si ohodnotíme a prodiskutujeme.

Počasí nám přálo, od chladna po žhavé sluníčko, celkem polojasno, na výlet velice příjemně.

Po obědě jsme měli objednaný vzdělávací program s názvem Za zvířaty kolem světa. Lektor nám ukázal na mapě všechny světadíly a za zvířaty nás provedl snad celou ZOO…  Začali jsme u antarktických tučňáků, pak následovaly zajímavosti australské fauny – úžasný nový pavilon s čerty tasmánskými, dvěma druhy klokanů, jedovatými hady a hmyzem potvrdil, že jde o nejjedovatější světadíl. Dál nás čekali arktičtí lední medvědi, netradiční američtí hlodavci a psi pralesní, severoamerický urson, indonéská džungle s nočními obratlovci a Afrika se zvířaty přizpůsobenými horku pouští a polopouští. Přes dvě hodiny informací už za horka jsme statečně zvládli.

Poměrně rychlá cesta zpět byla zpestřená studenou malinovkou. Výlet se vydařil.

Tereza Košková a Irena Čermáková