Setkání s žáky z německé partnerské školy

Poslední akce s IX. třídou se konala 23. a 24. 6. 2022. Společně jsme vyrazili do Německa do městečka Neustadt an der Waldnaab. Navštívili jsme naši novou partnerskou školu, kde nás velmi srdečně uvítali. Připravili pro nás výborné pohoštění a tak jsme si pochutnali na typických bavorských koláčích a dortech. Paní ředitelka nás provedla po celé škole a naši žáci se seznámili s německými studenty. Poté vyrazili po skupinkách do městečka a společně řešili připravené úkoly a poznávali Neustadt. Asi po třech hodinách jsme se zase všichni sešli v příjemném parčíku u jezírka. Děti si zahrály fotbal a občerstvily se.

Další den nás žáci z Německa navštívili v Praze. Sraz byl na Pražském hradě, šlo se přes Karlův most na Staroměstské náměstí. Žáci opět chodili po skupinkách, aby si co nejvíce pohovořili německy a ukázali novým kamarádům Prahu. Bylo radostí sledovat, jak se naši žáci snažili uplatnit své jazykové dovednosti v reálné komunikaci.

Chceme se s přáteli z partnerské školy sejít zase příští rok a spolupráci dále rozvíjet. Například plánujeme společný koncert nebo sportovní utkání.

Jessica Nicol Koch

29