Sportovní den


Ve středu 22. 6. 2022, tedy v předposledním týdnu školního roku, se na naší škole uskutečnilo sportovní dopoledne, kterého se zúčastnili všichni žáci.

Ti prvostupňoví se utkali na místním fotbalovém hřišti, kde se v krásném letním počasí snažili dosáhnout co nejlepších výsledků v celkem 11 netradičních sportovních disciplínách, v nichž měli možnost otestovat svoji rychlost, obratnost, ohebnost, rovnováhu, sílu, vytrvalost, ale hlavně schopnost spolupracovat.

Jednotlivé disciplíny byly bodově ohodnoceny a stanoveny celkové výsledky mezi třídami. Tou nejúspěšnější, která si po zásluze na krk pověsila i medaile pro vítěze, byla letos I. A. Celá akce se setkala s velmi pozitivní odezvou – a to jak z řad ostatních kolegů, tak hlavně od samotných dětí a dle jejich samotných spontánních reakcí bylo vidět, že si sportování báječně užili.

Druhý stupeň soutěžil ve vybíjené, přetahování lanem, beer pongu, skákání v pytlích, opičí dráze, florbalu a kopání penalt. Disciplíny připravili žáci IX. třídy, kteří na stanovištích vydatně pomáhali. Všichni žáci se náramně bavili, dokonce si některé disciplíny zkoušeli i opakovaně a mimo soutěž. Sportovní den se zkrátka povedl.

Martina Horká, Michal Peroutka