Únor v 2. oddělení školní družiny

Dobrý den,

opět nám končí další měsíc a my se Vám ozýváme s krátkým hlášením. Tématem tohoto měsíce byl masopust. Poněkud nám jej přerušily a zkrátily jarní prázdniny, ale i tak jsme si tento měsíc společně užili.

Jako každý měsíc jsme si hodně povídali a probrali jsme masopust skrznaskrz. Povídali jsme si o celém období i o masopustním průvodu, jehož masky jsme si nejen popsali, ale také formou omalovánek vymalovali. Co by to bylo za období bez fešných kravat, které nám zdobily naše krky? A nakonec jsme si také udělali masky z půlky papírových tácků – někdo z tácku udělal existující zvířátko a jiní se zase proměnili na parádní příšerky. Samozřejmě jsme také využívali stavebnice, které máme v družině a to nejlepší z našich staveb najdete níže.

Chodili jsme prakticky každý možný den ven. Trávili jsme hodně času na velké školní zahradě, hráli ping pong či stavěli z písku, nebo si jen tak běhali po trávě. Také jsme byli v první polovině února přikrmovat ptáčky v lese – povídali jsme si o tom, jaké krmení pro ptáčky je vhodné a jaké naopak ne.

Tento měsíc byl krátký, ale i tak jsme stihli spoustu aktivit a věřím, že děti bavily.

S pozdravem, Michaela Blažková a I. B