Jaro v 2. oddělení školní družiny

Dobrý den,

tentokrát se Vám ozýváme se zprávou o předešlých jarních dnech. Střídalo se nám teplo a slunečno, ale také déšť. Přesto jsme spoustu času trávili venku, prakticky každý den, kdy nepadaly trakaře. Hodně času jsme věnovali zvířátkům, které na jaře můžeme potkat. Především tedy hmyzu, který jsme malovali a povídali jsme si o něm ve škole, ale také jsme jej pozorovali venku. Vnímali jsme změny v přírodě, poznávali stromy a keře, květiny. Seli jsme na školní zahradě hrášek a také jsme si taková jednoduchá semínka s plody vytvořili z papíru. Hodně času jsme věnovali různým hrám a pobytům na dětských hřištích. Pozorovali jsme místní koně, dokonce se jednoho klukům podařilo na fotkách i potěžkat.

Podíleli jsme se také na vytváření výrobků na Jarních trhy pořádané školou a vyškrabávali jsme si vajíčka. S těmi nám pomáhal i Ohniváček! Také jsme si povídali o Dni Země a tvořili jsme si zápich naší zeměkoule. Vytvořili jsme si moudré sovy z modelovací hmoty. Děvčata si vytvořila krásné prstýnky, kluci zase zub žraloka, který šel zavěsit na provázek. Využíváme také stolní fotbálek, který máme k dispozici ve škole a samozřejmě stavíme z různých stavebnic jako je lego nebo dřívka – ta jsou nejlepší na garáže pro družinová auta! A samozřejmě často zpíváme (pohádkové a filmové písničky) a hrozně rádi tančíme.

Vedle výtvarných aktivit jsme také procvičovali počty formou obrázků a abecedu pomocí jednoduchých her ve venkovním prostředí.

Z družiny zdraví, I. B a Michaela Blažková