Když se výlet podaří aneb IV. A a IV. B na safari

Expedice IV. A  a  IV. B  na safari byla objednána na 23. – 24. 5. a všichni se na ni moc těšili. Horší to bylo s předpovědí počasí. Ale protože nám bylo nebe nakloněno, nezmokli jsme a k tomu báječně vyšlo i vše ostatní.  Nejprve jsme navštívili pevnost v Josefově, kde někteří, včetně paní učitelky Truhlářové, museli překonat svůj strach z těsných prostor. Procházet chodby se svíčkou a dokonce část v úplné tmě, to chtělo odvahu.

Pak jsme se přesunuli do Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem. Po pěší prohlídce následovala projížďka Safari busem a z fotek je zřejmé, že zvířata byla zvědavá. Krásný večer jsme zakončili noční procházkou po zoologické zahradě. A to byl opravdu nevšední zážitek.

Nocování bylo ve stanech hned vedle ohrady se zebrami, žirafami a buvoly, kde pro změnu překonala sama sebe paní učitelka Heráňová a svoje první přespání ve stanu zvládla na jedničku. V noci jsme zaslechli, krom jiných hlasů zvířat, i řev lvů.

Po luxusní snídani jsme vyrazili do výrobny Hořických trubiček, kde jsme nahlédli i do provozu a každý si mohl vyzkoušet, jak je náročné si trubičku srolovat.

Výlet jsme zakončili návštěvou hradu Trosky, a pak už nás  příjemný pan řidič dovezl domů. Celou dobu se o nás vzorně staral průvodce Jirka z cestovní kanceláře CK2, který nejen vše skvěle zařizoval, ale i nás bavil a k tomu hrál na kytaru. Co víc si přát?

Z programem nabitého zájezdu jsme se vrátili plni nevšedních zážitků.

za obě čtvrté třídy Jana Truhlářová