Vlajky světa

Základní škola Třebotov nás pozvala k účasti v soutěži VLAJKODROM, a tak jsme uskutečnili školní kolo této soutěže, z kterého jsme vybírali 2 zástupce z 2. stupně.

Účast 35 žáků napříč všemi třídami 2. stupně nás překvapila. Velký zájem o vlajky, které se běžně ve škole neučí. Ale všímáme si, že díky různým soutěžím a kvízům v internetovém prostředí mají děti velké znalosti.

Školní kolo bylo třífázové, každému mohl vyhovovat jiný způsob. První kolo adrenalinové, na znalosti i rychlost, oblíbená forma kahootu. Druhé kolo kvíz, kde byly opsané bravy nebo nějaké typické znaky na vlajkách a zaškrtávalo se, které zemi patří. Byl dostatek času. A na závěr individuální pohovor, kdy si každý vylosoval originální sestavu 15 vlajek z celého světa a měl čas si rozmyslet a zodpovědět.

První dva vyhráli s těsným rozdílem a postupují, 3.-5. místo zůstalo bodově těsně za nimi a hodně dětí se umístilo do 10.místa na sdílených pozicích.

Všechny chválím za vervu a nadšení a hlavně prokázané vědomosti. Protože kolik vlajek znáš, tolikrát jsi člověkem – nebo je to přísloví jinak?

za zeměpis Irena Čermáková