Škola v přírodě II. A, IV. B – 3. den

Dnešní den byl plný zážitků a nových informací. Dopoledne jsme se vydali na výlet, abychom se dozvěděli více o plemenu husky. Měli jsme jedinečnou možnost si pohladit i roztomilá štěnátka a dozvědět se od chovatelky o jejich péči a výcviku. Bylo to úžasné setkání s těmito krásnými a inteligentními psy.

Zpáteční cestou jsme se zastavili na rozhledně Bramberk, která nabízí úchvatný panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí nám přálo a tak jsme si mohli vychutnat krásy Jizerských hor z ptačí perspektivy. V dálce jsme zahlédli horu Sněžku a Ještěd.

Po obědě nás čekala pedagogika zaměřená na život mravenců. Lektorka nám poutavě vyprávěla o fascinujícím světě těchto drobných tvorů a o jejich důležité roli v ekosystému. Dozvěděli jsme se, jak mravenci komunikují, jak si budují hnízda a jak se starají o potravu. Nejvíce nás ale zaujala praktická část lekce, kde jsme si sami vyzkoušeli, jak se mravenci pohybují a jak spolupracují. Byla to zábavná a poučná zkušenost, která nám pomohla lépe porozumět těmto živočichům.

Den se pomalu chýlí ke konci a dnes v noci nás čeká stezka odvahy.

Irena Carvanová