Sochy z odpadového materiálu

Na začátku školního roku 2023/2024 byl vyhlášen projekt EVVO (environmentální vzdělávání, výchova a osvěta). Úkolem letošního projektu pro jednotlivé třídy bylo střádání tříditelných odpadků, které měly být stavebním materiálem pro sochu, která bude reprezentovat třídu v posledním týdnu školního roku na zahradě druhého stupně.

Podmínky pro zařazení do soutěže byly rozměry (minimálně 1m x 0,5 m) a materiál. Ten měl být vyprodukovaný ve škole, tedy ze svačin žáků, z provozu školy.

Svoji sochu na zahradu instalovalo 12 tříd a jeden kroužek při ZŠ. Díla jsou to nápaditá, mnohdy propracovaná do detailů! Ve čtvrtek 27. 6. se sešla hodnotící komise ve složení paní učitelka Mihalková, paní učitelka Truhlářová a paní učitelka Jednorožcová. Dámy hodnotily všechny parametry a výsledkem jejich hodnocení je první místo pro třídu II. A paní učitelky Svobodové, která naprosto splnila všechny parametry a svoji sochu doplnila informačními bannery, kde děti popsaly proč zrovna zvolily želvu a jakým způsobem ji tvořily. Na druhém místě se umístil koník třídy II. B, která sochu vytvořila pod vedením jejich třídní učitelky Ilony Dufkové. Na třetím místě se umístil KEV, lego panáček třídy VI. A, toho žáci vytvořili pod vedením paní učitelky Benešové. Na bramborové pozici se umístila třída VI. B se svojí popelnicí, v které je mýval.

Vítězné sochy jsou vystavené v parku Jaroslava Řepky před školou, a to do té doby, dokud budou držet pohromadě 🙂

Martina Maršíková