Oběd po francouzsku

Ve čtvrtek 13. listopadu jsme ochutnali francouzskou kuchyni. Cibulačku – Soupe A l’oignon a jako druhý chod kachní prsa pečená s bylinkami, s ratatouille, doplněné bramborovou kaší s česnekem. Méně obvyklá kombinace, báječná chuť. Kachní vonělo až do chodby.

Výzdobu posuďte na fotkách – děti z prvního stupně „vyráběly“ makronky, croisanty a další pochutiny. Na nástěnkách se objevily „Eiffelovky“, kafíčka, kola, muffiny a všudypřítomná červenomodrobílá trikolora.

Druhostupňovou výdejnu ozdobili galští kohouti vyvedení metodou enkaustiky také v trikoloře. A během oběda běžely prezentace deváťáků o Francii, její kuchyni, zvyklostech a zajímavostech.

Těšíme se na prosincové skandinávské menu.

Za všechny Irena Čermáková