Adaptační kurz – VI. A

Ještě jsme se nestihli v novém školním roce pořádně rozkoukat… a vyrazili jsme společně v pondělí a úterý 9. – 10. září na adaptační kurz do blízké Svrkyně. Tato akce posloužila k vzájemnému lepšímu poznání spolužáků mezi sebou, s novou třídní učitelkou a některými vyučujícími, s kterými se budou setkávat v šestém ročníku. Vzájemné poznávání mezi sebou měli žáci jednodušší o to, že kolektiv třídy zůstal ve stejném složení jako v minulém roce.

Formou tematických interaktivních her (sebepoznávací, seznamovací) se žáci učili spolupracovat, naslouchat si, lépe rozumět jeden druhému. Mně, jako nové třídní učitelce bylo umožněno poznat žáky a jejich postavení v kolektivu jinak, než ve školní třídě.

Jelikož jsme se vydali do Svrkyně po oba dva dny pěšky (v pondělí za doprovodu silného deště a ještě silnějšího větru), užili jsme si i turistiku. Utvrdilo nás to v tom, že nejsme „z cukru“.

Z hodnocení dětí vyplynula jejich jednoznačná spokojenost. Věřím, že tyto společně strávené chvíle děti spojí a že si jednou vzpomenou na svůj „adapťák“ v šesté třídě.

Děkuji všem zúčastněným žákům za jejich vzorné chování a přístup a pedagogům za jejich nasazení.

Irena Hajdová