Prosinec v 2. oddělení školní družiny

Krásný lednový den,

rádi bychom Vám představili, co se nám podařilo zvládnout v adventním čase. Každý den jsme otevírali jednu obálku, kde jsme se dozvěděli více o Vánocích, jejich tradicích a zvycích. Někdy jsme tam měli i nějaký úkol. Děti měly další den přijít v každé ponožce jiné, naučili jsme se říkat komplimenty či paní vychovatelka se stala na jeden den veličenstvem a kdo ji oslovil jinak, musel jí namalovat obrázek.

Také i k nám zavítali malí andílci a jejich protějšci z pekla. Nebojte, byli jen z papíru, ale v 3D podobě, jako skládanka. Potom jsme vytvářeli přáníčka se sobíkem a andělíčkem. Děti si také vytvořili truhličku na poklady. Namalovali jsme si vlastní stromeček s ozdobami. Tvoření nebralo konce!

Poupravili jsme náš celoroční strom tak, jak stromy teď v přírodě vypadají. I přes zimní počasí každý den chodíme alespoň na chvilku ven. A když už jsme u přírody, tak jsme si začátkem prosince udělali koulovačku nanečisto s papírovými koulemi. Ale počasí se na nás usmálo a tak jsme mohli udělat i koulovačku s opravdovými sněhovými koulemi! Byli jsme i společně bobovat.

Prosinec byl sice kratší, zato plný parádní zábavy.

S pozdravem,

I. B a Michaela Blažková