Oslava Evropského hudebního dne EUDAMUS 2024

I tento rok se naše škola připojila k oslavě hudby prostřednictvím projektu Eudamus. Děti z hudebního kroužku zahrály v rámci Velikonočních dílen mix oblíbených písniček, který byl vytvořený speciálně pro tento projekt a rozezněly tak budovu školy svým zpěvem a tóny různých hudebních nástrojů.

Projekt Eudamus poukazuje na to, že hudba není jen zábavou, ale může být i významným nástrojem vzdělávání. Podporuje tvořivost, koncentraci, spolupráci a pozitivní myšlení.

Společně se žáky hudebního kroužku se do výzvy zapojil i výtvarný obor, který přinesl do tohoto hudebního dne další rozměr a barevnou atmosféru.

Pod vedením paní učitelky Aleny Dědourkové se děti pustily do tvorby triček na vystoupení, která měla symbolizovat jejich spojení s hudbou a projektu Eudamus. Každé tričko se stalo malým uměleckým dílem. Děti se ponořily do světa hudby také prostřednictvím kreseb a modelů hudebních nástrojů, např. z mýdla.

Pro žáky se stal tento projekt nejen příležitostí k ukázání svých hudebních dovedností, ale také zážitkem, inspirací a radostí jejich i naší! 🙂

Marie Jednorožcová